RSS Feed
Facebook
YouTube

uppdate france 2

bonjour my friends. Jag star nu faktiskt pa varat hostel i paris. Vi sover just nu i deras personal/stadrum. fick de billigare och de ar nice. vi ville inte soka efter ett annat. Paris ar bra, men mest bara bra. igar var vi pa louvren (som ar gratis om man ar 18-25 och europer, kuul for americanerna tycker jag), mona-lisa var lame, sjalva louvren pyraminden trodde jag skulle vara mkt storre. notredam var fint, men mycke tiggare, de blir dessutom skit sur nar man inte vill dela med sig av sin mat.
idag har vi varit och gatt runt blad de otroligt manga sexshopparna runt moulinrouge och sett en otroligt fin kyrka, typ escardor eller natt hette den. igar betalade vi ocksa 120kr for godis, rena ranet. de var hur lite som helst. men vi  sag efter at att de kostade typ 25kr HG!

Ja inte for att detta ar en reseblogg. mer en sportblogg. Jag langtar tills jag kan visa er alla bilder vi har fran hossegor, for det ar dar the magic happend.

Men nu har ni hort lite mer fran mig!


Stay wicked, travel wicked / lise

Nordqvists NM

Då tänkte jag att jag skulle sumera årets NM. I år drog vi upp hela en dag tidigare än tävlingen, tänkte att man skulle hinna reka rejält dagen innan. Vi hyrde en schysst lägenhet som vi fick redan från söndag kväll, så vi tänkta att vi kunde dra ut tidigt på måndag morgon och åka skidor. Men pga av värmeböljan veckan innan så hade det blivit översvämning vid liften som tar en upp på fjället, så vi fick hika upp. Det blev lite rekning i alla fall innan det började regna och vi begav oss neråt. Väl nere vid lägenheten hade solen kommit fram igen och vi byggde en snösoffa och satte oss ner med en kall i handen. Det var den enda solen vi fick däruppe, resten av veckan bestod av dimma och regn..
Kvaldagen då, Jag startade som 106 så jag kunde sitta och kolla på dom första 50 åkarna innan jag vandrade upp på Nordals. Var riktigt kul att se och laddet var på topp, mycket högre klass än förra årets kval, kanske har lite att göra med att dom flesta insåg nog att tävlingen kunde avgöras på bara ett åk pga av det ostadiga vädret som väntade. Rasmus fick till ett riktigt bra åk som tog han till en 29e plats totalt, bra gjort av han! Han även se Fias åk innan jag drog upp, hon körde snyggt och med bra flyt men missade tyvärr en klippa som hon tänkte ta. Andra som körde bra var Adam Vidén som droppade sjukt stort, Henke Windstedt körde stort och stabilt som vanligt, Erik Nordin kör som en vuxen man på telemark, mest imponerande tyckte jag var Jonas Karhumaa som körde agressivt som fan och slängde en stor trea på telis.
När jag kom upp till start träffade jag Lotten där, hon verkade taggad och sammanbiten, förstod att hon skulle köra på bra, vilket hon gjorde och slutade 2a i damklassen! Sen var det min tur och det kändes grymt bra i början, fick upp flytet kändes det som men efter en stund trodde jag att jag hade kommit helt fel...tills jag såg min första lilla klippa jag tänkte ta, tog den, landade, tog två svängar sen högg det till och jag flög ut i fallinjen, landade på skidorna men dom vreds till och jag tappade en, som drog iväg neråt...sjukt less tog jag mig ner till målområdet. Det kändes bara sjukt tomt att knappt ha fått börja sitt åk när man har taggat hela vintern.. Men de e ingen idé att hänga läpp för det, kommer ju en tävling nästa år oxå!
Den planerade finalen hann bara börjas innan den fick avbrytas och flyttas ner till framsidan av fjället, väl där så hade dimman letat sig ner och det fick srällas in helt. Sen var det bara att duscha och byta om för banketten och en grym efterfest på grönan. Tack för en grym vecka och Grattis Lotten för andra platsen och Rasmus till finalplatsen!

Här är den officiella NM-vidoen och ett gäng bilder från min kamera:



Blommen tar ett nap


Liselotte visar att det lönar sig att gyma 8 dar i veckan


Epa-raggers i Arvidsjaur


Liselotte siktar och skjuter


Frasses i Arvidsjaur, matbreak.

Nästan framme i gränsen på söndagen


Dagen innan kvalet, pga översvämning stod dalliften så det blev till att hika upp


Mina kompisar=)


Välförtjänt paus


Liz skottar en snösoffa


Fin utsikt från våran lägenhet.


Razz och Anna laddar inför morgondagen


Kvalfacet


Fia gräver ner sig i snön


Glada miner på kvaldagen!


Finaldagen började hyfsat och dom hann köra telis, snowboard och nästa alla damer...


...innan dimman drog in och förstörde dagen, Robban var inte så nöjd..


Hanna och Blommen väntar på omstart nere vid Lappis på framsidan av fjället


Per Huss, en sann legend



Ma råkes!
/Fredda

uppdate from france.

tjeeeeenare, liselotte is here now. har lanat en dator pa en bar. Vi har det toppen. Vadret ar super och vi ska snart ut och surfa for andra gangen idag. Jag ser ut som en krafta och kallas for pinky. Det ar superskona manniskor har. Vi kom med taget kl 23:30 i lordags och vi gick direkt ut och festade. Traffade flera svenskar, nagra som var marknadschefer over ripcurl. awsome.
Tjejen som ager stallet ar ocksa tillsammans med en kille som ar proff pa bmx, skit kul. Ben heter han.
Alltsa sjukt manga intressanta och trevliga manniskor. Surfningen gar sadar. Som ni vet ar det supersvart.
Men vi har en bra larare sa det ska ga toppen. Idag har vi borjat stalla oss upp pa bradorna. Sa snart ar jag proff. Se upp.
Nu ska vi ut och surfa igen, jag ska forsoka uppdatera lite framat.
Annars hade sa bra..


SURF WICKED, LISE.

riksgränsen i bilder

Eftersom jag lider av resestress så kommer jag bara slänga in lite bilder från dagarna i gränsen.
Själv fick jag åka hem en dag tidigare än de andra pga att jag skulle hinna med tåget vidare till stockholm för att senare åka vidare till frankrike. Så åkte ensam en tolv timmars tågresa med vagnen full av en norskmanskör som söp, sjung och spelade. Parteey. kom fram kl 4 i bräcke där min francekompis emma hämtade mig. Nu har jag sprungit massa ärenden och skaffat mig skavsår, vilket känns skit bra nu när jag ska gå en massa i paris.
Kl 20 så sitter jag på tåget igen, men inte ensam, woho.
sen väntar 12 dagar i frankrike med surf och leka turist!
Eiffeltornet, disneyland och käka sniglar står på listan.


MEN hur som helst, nu känner jag att jag bara stressbablar om mig själv, njut av bilderna istället så kommer grabbarna uppdatera mera!



Dragonslayer för en dag!

Hallå där ute i skogarna. Vi har tyvärr inget internet här uppe i riksgränsen. Troligtvis för att vi är så nära Norge.
Hur som helst Benjamin kommer att få känna hur det är att vara världens coolaste, tyngaste och snyggaste person (Freddan aka Dragonslayer).

Vädret i Riksgränsen är som i Östersund. Trisst, med något sämre sikt. Detta har gjort att vi inte kunde köra tävlingen igår. Men idag var det lite bättre, och tävlingen drog igång. Tänkte att det skulle bli en sjjjukt nice dag att åka lite söndagsåkning, samt att vinna en tävling. Men Rasmus hade tagit mina brillor igår när han skulle diska, för att inte få vatten i ögonen. Det funkade bra för honom, då både han och lotten lyckades ta sig till final. Men det var inte lika lätt för mig då mina brillor såg ut som en ettåring hade haft dem som haklapp. Jag tappade först farten, och sen skidan, och fick inte slutföra mitt åk som säl, och blev därför tvungen att bryta. Men jag är inte bitter, det är ju kul att kolla på när andra åker, och sen åka bil skiiitlångt.

Aja, ni kan ju gå in och kolla på rasmus "sabbarn" och lotten som är i final imorgon på www.bigmountain.se, om vädret tillåter såklart.

Måste säga att jag tycker inte att freddan är världens hippaste person efter att ha varit honom för en dag. Typiskt killar med bra skäggväxt att tro dem är nått.

peace.

Dags att avsluta skidsäsongen

Nu drar vi snart upp till Riksgränsen för att avsluta skidsäsongen! det kommer bli hur grymt som helst!
Fan vad sjukt kul vi ska ha det i bilen upp under åkningen och allt skönt folk som kommer att vara där!


//Blommen

Grattis Robban!

Måste säga grattis till våran vän Robert som vann en videotävling på freeride, han fick boende och liftkort för 2 under NM, stort!

Här är artikeln: http://www.freeride.se/content/4187/



Stay wicked people!

candide thovex

Kommentarer överflödiga, se videorna:



 


Snowracer shred!

Tjena!
Ville bara att den här sköna videon skulle få lite uppmärksamhet.
Man har sett en del sjuka snowracervideos men aldrig en så välgjord som den här, grymt filmat, grymt redigerat.
Den är gjord av Johan Nordberg och Förra månadens vinnare av fototävlingen, Erik Åman har varit med och filmat lite.
Se den och njut:

BOB DEEP from Johan Nordberg on Vimeo.

 

That's wicked!


gränsen

VI har fortfarande platser kvar i bilen till riksgränsen!!
Någon som är intresserad?
Hör av er!!


Surfcamp/interrail

Nu är det bara lite mer än två veckor tills jag och min vän Emma sätter oss på flyget till france.
Som ni kanske vet, så ska vi på surfläger i en vecka + fyra extra dagar i france.

Smarta som vi är, eller kanske trodde var så bokade vi ryanair biljetter till paris för att senare ta oss vidare till Hossegor där vi ska befinna oss via tåg (vilket är ca 80mil). Dock är det inte så lätt då priserna är sjukt dyra på tågen. Vad en fattig 19-åring tycker iallafall.

Men jag tänkte ge er ett tips! Om ni planerar en liknande resa eller så.
Det finns ett litet übersmart kort som SJ och flera europeiska tågbolag har tillsammans, Interrail kortet.
Istället för att jag& emma lägger ut 2000kr/st för endast tur och retur, så betalar vi knappt 1500kr/st för 4 fria resedagar vart vi vill i frankrike. (Självklart kan man välja vilket land man vill ha det i, samt att man kan välja att ha över hela europa!!) Så istället för att hänga fyra dagar i paris funderar vi att åka runt lite i frankrike istället.

Självklart kommer jag blogga om hela resan, för jag åker också upp till riksgränsen med Blommen och freddan. Direkt när jag kommit hem har jag ca 15 timmar på mig sen åker jag tåg till sthlm för att resa vidare till france. Det blir till att lämna skidorna i bilen och hämta väskan med bikinin och handduk.
Är det nått speciellt som ni skulle vilja läsa om? Inte bara om denna resa utan också i bloggen?
LET US KNOW!

Var det någon som gick på Filmfestivalen ELIXIR igår btw?


Stay wicked / lise

winner Photo contest april

OK, this update is gonna be in english for a change. Perhaps the whole blog is gonna be in english next winter, or we might atleast have a translator or something. I know we have a few english speaking members in the facebook group, and I hope that they are interested in the blog to!

The winner of the contest this month is Martin Björkqvist and his cool picture of a snowboarder in the air. He's getting a really nice beanie from Kask! Kask is the freeriders Sverre Liljeqvist and Kaj Zackrisson's campany that sells beanies, clothes, goggles and other cool stuf, check it out:

http://www.kask.info/



This is the winning picture:




We didn't get a lot of pictures this month but here are some of the others:

Another nice pic from Martin Björkqvist


Pether Björk sent in this picture of himself doing something stupid on a snowmobile.


Keep it wicked folks!

DownHill i Åre

Goddagens alla väluppfostrade pojkar och flickor. Idag har nästan hela LoVeWicked gjort nått tillsammans för en gångs skull. Initiativet tog Fredrik och Georg genom att utmana mig och Andreas i Downhill. Varken Fredrik, jag (Bebbe) eller Andreas har någon cykel. Därför var det tur att man fick låna DH-cyklar i Åre hos Åre-skidsport, just denna helg. Jag och Andreas drog upp extra tidigt för att träna lite. Just detta var nog det bästa vi gjort i månaden maj, då det blev väldigt poppis att låna cykel. Både Janne 58 och Bosse 47 tyckte det var kul och ville helst inte lämna ifrån sig cykeln trotts att det blockade hela spåret.
Vi valde att göra en tävling av det hela och hade lagen team Östersund mot team Järpen.
Det blev ingen lätt uppgift för mig och Andreas att slå de gamla rävarna i de lerigaspåren, och dem store hoppen. Georg tog även fram sina gamla crosskunskaper, och stänkte grus i ögonen. Men vi svarade snabbt med att slänga in Josefine, och som vanligt körde hon ifrån Georg med hästlängder. Fredrik blev en hårdare nöt att knäcka då han har suttit många timmar inne på gymmet och träningscyklat. Tyvärr hade han bara tränat uppförsbackar, vilket gjorde att han cyklade i fel riktning och därför kom långt efter redan innan start.
Allt som allt kan man säga att det blev en ganska klar seger för team östersund, och en jävligt lyckad dag trotts det tråkiga vädret.


Seriös i blicken, oserös i stort..


Fredda köttar


Bebbe tar luft


Adde var oxå med


Nemen titta vem som gömmer sig bakom bilen, kan det vara dolme tro!?