RSS Feed
Facebook
YouTube

minnen

Här har ni en film där Chris Rubens och Cody Townsend åker puder i Revelstoke, får en att längta tillbaks.

http://www.freeride.se/tv/3956/

/Fredda

försten ner från skutan!

På söndag ere försten ner från skutan som gäller! Red bull kör en tävling med masstart från kabins toppstation ner till timmerstugan. Alla som vill får va med, både på skidor och bräda och det kostar en hundring att anmäla sig.



Mer info om anmälan osv finns på :
http://www.redbull.se/cs/Satellite/sv_SE/Event/Red-Bull-Home-Run-021242812448824

That's wicked!

SM-brons!!

Idag tog min flickvän helena SM-brons i scicross, sjukt bra av henne! Hon körde tre tävlingar i helgen, kom 2a i en och trea i dom två andra, en av dom var sm. Det var första gången hon tävlade i skicross men som den alpinist hon e så carvade hon sig igenom banan med bravur. Tyvärr kunde jag inte va där och kolla eftersom jag jobbade men som tur är har andra tagit bilder.


Helena fightas om andraplatsen med Sandra Jacobsson från Östersund. Hon som kom etta var med i OS.
Från i lördags.


Här e från finalen i SM.


Prisutdelning efter sm-finalen. Helena e andra från höger.

Grattis Helena!!!!

/Fredda

Lovewicked photo challange!



lite bilder

Tog lite bilder på dom två lirarna Perra och Olle idag:






Peace! /Fredde förgasare



Wicked filmfestival

För alla ensama själarna där hemma som längtar till att träffa lite spännande människor som håller på med liknande saker som er själva ska jag tipsa er om ELIXIR. Extremsport i all sin ära kommer visas i på teatrar sverige över.
Östersund hade turen till att själv få ett stopp.
Elixir- Sveriges första filmfestival som är inriktad på actionsporter och äventyr, kommer till våran vintervackra stad den 4 maj.
Storsjöteatern kommer vid 19tiden fyllas med äventyrliga människor som lever för att jaga adrenalin, så varför inte joina.

Om man på något vis inte kommer befinna sig i Östersund för tillfället kommer också festivalen att visas i
Den 21 april klockan 19.00 på Draken i Göteborg.
Den 26 april klockan 19.00 på Palladium i Växjö.
Den 10 maj klockan 19.00 på Skandiabiografen i Stockholm.

165kr går kalaset på, är ni inte sugen så säg.


Bild från www.elixirfilm.se






Själv är jag sjukt sugen på se surffilmen The drifter.Vet inte om det mest är den otroligt snygga filmningen, att den visas två veckor innan jag själv få ge mig ut och lära mig tämja vågorna eller om det är för att både jag och Rob bär på en liknande lejonman.





Erat dagstips från lise / STAY WICKED

å-å-å-å-å-åre high five!

I helgen körde jag(Fredrik) Alex och Petter Åre high five. Det var en sjukt rolig tävling med grenarna skicross, puckel, speedski, sledcross(ny cool snowracer) och parallelslalom som final. Det gick ganska bra för oss, lite blandade resultat. Jag ledde totalen mellan oss tre inför sista grenen som var sledcrossen, där hamna vi i samma heat och jag vurpa så dom andra gick om mej och Petter kom tillochmed på en delad andra plats i den grenen (han var lite bitter att bara ettan i varje gren fick pris). Ja just det, sista grenen var afterskin och den vann Petter överlägset efter att ha tumlat ner från bygget till vm8an.

Här e lite bilder som jag lyckades skrapa ihop, de kommer mer senare

Full fart på fjällgårn!



Tog en bild på påsens puckelhopp, oldschool spread på g, lite tidig bild dock..
sök på generation tvinga på facebook om ni vill se mer av han;)


Nicklas Berge drar helikoptern


Patrik Swärd är glad för han ska åka puckel


Här finns resultaten från tävlingen och det ska tydligen komma upp bilder nån gång också: http://www.arehighfive.com/

/Fredde förgasare

Surf's up


Hey MATE!
da var det dags for en uppdatering fran era favorit reportrar. Vi har nu tagit oss till Indonesien, Bali for att prova pa den fruktade sporten surfing. Era hjaltar ar Rasmus, Andreas och benjamin. Vi lamnade Sverige den 13:e Mars, mellanlandade i London och Hongkong. Efter ca 20 timmars flygning var vi framme i Bali.
35 grader celcius slog oss pa kaften nar vi klev ur planet och vi kande att det viktigaste var att hitta ett hotell for att svida om till summer mode.


Redan dagen efter drog vi ut for att testa vagorna. Vi markte ganska snart att surfing mer an solbranda brudar och feta vagor, redan efter forsta kvarten hade vi blivigt valdtagna av vagorna antalet ganger. Har kommer lite bilder! tredje dagen vi var ute och surfade fick bade ANdreas och Benjamin hybris efter att formiddags surfen hade gatt valdigt bra. vi gick ut for att aga vagerna pa eftermiddagen, men ack sa fel vi fick. vattennivan hade sjunkit med flera meter och Benjamin knackte sin brada i en dubbelvag, och adde korde av sin ena fena. varken vi eller uthyraren blev specielt glada. benjamins brada kostade 600 000 RP och addes fena 152 (allt vi hade kvar) efter en lang prutning.







Kan tyvarr inte ladda upp fler bilder, da internet har ar som att rulla en fotboll pa en sopkvart - javligt svart men inte omojligt!

Stay wicked!
Baliboys

En liten tur.

Idag drog jag(Fredrik) och Alex på en tur upp på Mullfjället. Vi parkerade bilen i Tegefjäll och tog skidbussen därifrån till Duved. Där smörade vi lite och fick åka upp med liften, skönt att slippa köpa liftkort för att åka upp med liften en gång. Väl uppe drog vi på hudarna och gjorde oss klara för turen, då kom mange upp, min gamla hyresvärd som jobbar på snöpatrullen i Duved, Han gav oss lite tips om vart det finns schysst åkning från toppen och vi hudade iväg. Turen tog lite över en timme och var ganska enkel, inte så mycket brant partier. Väl uppe tog vi en fika och sen åkte vi neråt. Vi fick ett grymt åk ner mot liftarna i Tege som avslutades med en varsin fet ränna i skogen. Väl nere var vi sugna på att åka mer så vi drog och hoppade lite på en driva och körde lite skogspuder. Efter det var det bara att glida ner till bilen i Tegefjäll. Fan vilken bra planering av oss!  En grym dag och jag tror inte att Alex ångrade att han köpte turutrustning:)


här låg det visst typ 2 meter snö!


Selander knatar på








Alex uppe på Mullfjällets topp


Snön var riktigt lätt, fick nästan faceshots;)


Va gör man inte för att få droppa en driva


Alexs patenterade liggsväng


Jag drar en safety, för säkerhets skull.

Min vistelse här hemma i Jämtland har börjat riktigt bra!

Klockan 22:30 i lördagskväll klev jag på tåget i Linköping för att äntligen få komma hem till Östersund för att få lite efterlängtad skidåkning. Det blev inte mycket sömn under resan eftersom folket som åkte i samma kupé inte alls var sugen på att sova utan var mer inne på att festa och dricka öl. Men efter SJ’s standardförseningar så var jag framme i Östersund runt 8 på söndags morgonen, det första som hände då var att jag släpade med farsan till Bydalen för att äntligen få stilla min skid-abstinens. I början var jag lite smått besviken på mängden snö, men efter några åk upptäckte jag till min stora glädje att det faktiskt fanns några ställen med riktigt skön och orörd snö. Överlycklig över att äntligen fått åka lite skidor somnande jag som ett litet barn vid 10 samma kväll.

Måndagen startade lika bra som föregående dag slutade, fast idag var det Åre som gällde och åksällskapet bestod av en åksugen Fredrik. Vi kom ut i backen runt 09:30 och upptäckte till vår glädje att det var ganska folktomt , tyvärr upptäckte vi också att gondolen var stängd så det blev ingen åkning på högzon. Men inte gjorde det oss något, vi tog oss bort till hummeln och lyckades hitta några sköna repor med riktigt bra snö, (eller snön var iaf klart godkänd om man jämför med hur vindpackad den var på vissa andra ställen). Efter det begav vi oss till rödkullen för att åka lite skogsrepor, snön var väldigt varierande men för mig som inte åkt skidor sen jul så känds det helt underbart. Dagen avslutades sedan i Duved, här blev det både parkåkning och lite klippor och som att inte det räckte kollade även solen fram, alltså en riktigt bra avslutning på dagen.






By the way så planerar jag och Fredrik att tura lite i Åre nu till veckan, så ifall någon har utrustning och är sugen att leta upp lite orörd snö så är det bara att höra av sig.

 

/Alex Selander


Lovewicked photo challange!

Vi påminner om våran fototävling där man kan vinna finfina priser varje månad!


WC-puckel i åre!

I helgen körs världscupen i puckel i Åre, singeln idag och imorn körs parallel. Hemmaåkare Jesper Björnlund tog hem segern i herrarnas final, grymt gjort av han och kul att många var där och kollade på så han hade ett bra publikstöd. Det var riktigt kul att se puckel i världsklass idag i Åre:)


Nöjd vinnare Jesper Björnlund


ett av jespers hopp






Roligast var att se alla noobs som åkte ner i slalombacken bredvid puckelbacken,
det for skidor och folk åt alla möjliga håll, sjukt kul;)


Imorn ere Stosjön hockey game som gäller!
/Fredda


Sista delen av resan!

Bättre aldrig än sent som jag brukar säga...eller var det tvärt om..(trött skämt)

Här kommer i alla fall lite bilder från The city of angels!


Kan det bli mer svenskt..


Vi var sugen att tatuera oss hos kat von d, men det blev inte av tyvärr.


Första dagen i LA spanade vi in Hollywood boulevard, sjukt ställe!






mmm, milkshake


Blommen var sugen på denna antikvitet


Killen som lever på att klä ut sig till Super mario och posa för turister


pallra er ner till vidoebutiken för die hard finns nämligen på dvd!


vart kommer alla vattendroppar ifrån..?


våran lyxiga hotellfrukost...mmm. Andra dagen sken solen och vi drog ut till stranden.


Surfing utanför venice beach, dock fick vi nöja oss med att stå och kolla på.


drygt om dom det här skulle bli mode. yran till sommarn kanske?








stilla havet är inte jättevarmt men solen sken hela dagen


sjukt frän motordriven longboard, farten styrs med en liten tv-spelsdosa liknande sak


slutet på route 66




zephyr surf shop, ni som sett filmen lords of dogtown eller kan historian
bakom zephyr skate team vet vad det handlar om, helig mark:)


en svensk klassiker


fränt hus på en bakgata i venice


santa monica pier i solnedgången


tack för oss, resan har varit grym, blev inte så mycket skidor på slutet men mycket annat spännande!

Stay wicked!
/Fredda och Blom

Från kanadensiska puderparadis till jämtlänska skåror



Nu när de longgone-männen kommit tillbaka passade jag på att dra ut min man till lite jämtlandsfjäll.
Vi hade tänkt att dra med några kompisar till Storlien, men klockan 7 på morgonen kändes det inte så lockande att åka 16mil bil för att ställa sig på skidorna. Vi snozade ett tag sedan hoppade vi upp och väckte hela huset. Vi bestämde oss för att åka till den betydligt närmare skidorten Bydalen.
Väl där märkte andreas att han glömt pjäxorna, så vi fick gå och hyra ett par. Nått som han fick ångra regält. Men nu vet han iaf hur viktigt det är med sina egna gear.

Andreas tog med mig upp till skåran. Eftersom jag själv inte är en sådan erfaren offpiståkare blev det lite snöduschar för mig, men  det var mjuk snö så tummen upp på det !!
När vi väl kommit ner träffade vi några kompisar och åkte lite pist. Helt okej!
 Som vanligt är bydalen alltid ett säkert kort!




Männen har inte bara varit borta i 3 månader utan det har också under tiden odlat ett jävla skibum-skägg.
Men igår fick det trimmas eftersom jobb kallar. jag tyckte att denna förändringen var tvungen att dokumenteras.




STAY WICKED and hairy / lise

Lovewicked photo challange!

Grattis säger vi till Niklas Sundin fån Sveriges centrum Östersund som tog den skönaste bilden i Februari!

Han får ett pris från Kask, spana in deras hemsida: http://www.kask.info/


vinnarbilden som är tagen på sportfältet i östersund


Det var lite klent med inskickade bilder den här månaden men här e några av dom andra:


David Edholm flyger och Georg montelius fotar i bydalen


En till av Niklas sköna bilder


Hoppas fler vill vara med och tävla om grymt fina priser denna månad, ut och plåta!

Sledding in Höla

Idag var jag(Fredrik) och Petter ute på lillsjön och köttade lite puder, sjukt kul!
Här har ni lite legendariska bilder:






Petter drömmer att han va med i x-games



legen............dary wicked!

Vinterskate

30 minus ute. Näe, man är väll inte så jättesugen på att ut och åka skidor. Därför drog vi till skatehallen istället! Petter claimade rampen medans jag.. tja, försökte iaf hålla nivå med småkidsen. Kan ju skylla på att jag inte åkt nåt i sommras medan Petter har nött ramp i sommras som ingen annan. Bjuder på en film och en bild från rampen, ursäkta kvalitén dock hade inte tillgång till någon riktig kamera. Enjoy! 

/adde