RSS Feed
Facebook
YouTube

En ledig dag förra veckan.

Förra tisdagen var jag(Fredrik) ute och åkte lite lagg med Marcus Olsson och hans polare Fredrik Blom, Marcus vann våran fototävling i december och han vann även totalen i åre photo adventure förra säsongen. Så det är ingen tvekan om att han är en grym fotograf, Blom verkar duktig oxå, har dock inte sett så mkt av hans grejer.
http://marcusfoto.com/blogg/ (Mackans fotoblogg) Så även om dom tyckte att vi inte fick några bra bilder den dagen (kräsna foto-nördar;) så tycker jag att det blev en del schyssta ändå:


Bra snö på baksidan, jag och Blom drar en varsin powersväng!



Blom funderar..


I väntan på kabin.


Hiking upp till toppen.


Mackan på väg upp.


Småjibb på baksidan


Grabbarna gräver en soffa, sen fick mackan för sig att gräva ett hopp,
som enligt han själv var det bästa som nånsin hade byggts..oklart om nån mer än han har hoppat i det än..


Kolla in den här artikeln på freeride, både jag och razz är med på bild!

http://www.freeride.se/content/4119/


/F

Rapport från Hemavan

Då var vi tillbaks efter en skön helg i Hemavan. Om ni har missat det så var jag (fredrik) Rasmus Ekman och Lotten Rapp upp till Hemavan och körde friåkningstävlingen Ride the cow. Ingen av oss hade varit där förut och tävlat så vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss. Vi blev allt annat än besvikna i alla fall, tävlingen var riktigt bra uppstyrd och det var hög klass på åkningen. Det var tänkt att det skulle va kval på lördagen och final på söndagen, men det blev inte så mycket folk som dom hade räknat med så det blev ändrat till att alla skulle få köra båda dagarna och man skulle få en totalpoäng. Bra tävlingskoncept, speciellt med tanke på att man inte fick vistas i faces innan tävlingen så man kunde bara reka nerifrån eller om man hikade upp på sidan, så även om man inte fick till det klockrent första dagen skulle man ha chans att ta igen det andra dagen. Lördagen blev en sjukt fin dag, solen sken, folk var taggade att köra och en stund innan vi skulle bege oss upp på start kom dom med ett skönt meddelande, om man betalade en hundring så fick man åka helikopter upp till starten, sjukt värt tyckte dom flesta och även jag! Själv fick jag inte till mitt åk som jag ville men det blev bra ändå,

Söndagen blev inte lika lyckad, snöfall, flatljus och dåligt före..så det blev inget andra åk, lite bitter blev man när man var inställd och svårt taggad på att köra hårt! Det kände som att många hade laddat på och gått stort, menmen vädret går inte göra så mycket åt. Lotten tog hem tredjeplatsen i damklassen, Rasmus kom fyra i Herrar alpint och jag kom på 13e. Efter att ha hikat lite och försökt fått nåt vettigt åk drog ner till byn där det var tjurridning och afterski, sen blev det prisutdelning och bankett med grekisk buffé, sjuukt god mat! Efterfesten blev ganska lugn och vi lirade biljard och kollade på filmer från lördagen. En rolig grej var att nästan hälften av alla åkare i herrklassen var från åre, eller pluggar där, lite oväntat. Totalt sett blev det en lyckad helg, nu är det bara att börja tagga för NM i maj!



Rasmus och lotten tankar bilen i Östersund innan avresa, peppet var på topp!


Rasmus "goggle-brännan" Ekman trycker en pizza i strömsund.


Nära!


Framme i Hemavan:)


Vi hyrde in oss hos hos ett gammalt par i Joeström, mitt ute i nånstans mellan tärnaby och hemavan.



På fredagskvällen tog vi bilen till norska gränsen och körde en liten longboard session.
Rasmus har förmodligen bättre bilder på sin kamera, isåfall  får ni se dom senare om ni har tur!


Tydligen nån lokal förmåga..


Grabbarna letar linjer på facet på första tävlingsdagen.


Facet där tävlingen kördes!


Vi hikade upp bredvid facet och spanade lite.


Dagens höjdpunkt! Heli upp till starten:)


Andra dagen var inte lika munter, mjölkartong och inställd tävling..


Skidshopen i Hemavan hade tagit upp lite skidor och annat skoj som man kunde känna och klämma på,
sen drog vi ner till byn igen för att basta och gå på banketten.


Senare på dagen blev det ko ridning på riktigt!




En viddernas man tittade förbi iförd en äkta stettson-hatt och koskinnsbälte som han gärna visade upp.


Åres G-crew chillade på sin truck.


Biljard på baren en trappa upp där vi hade efterfest


Tillbaks i stan, Lotten och rasmus tänker tillbaks på en rolig helg.

Har tyvärr inga filmer från åken men kan bjuda på lite tjurridning:

Razz på tjuren from LoveWicked on Vimeo.

Fredda på tjuren from LoveWicked on Vimeo.

 

Keep it wicked!

/Fredde-förgasare


vädrets makter

Idag när jag for från jobbet i Åre på väg till Järpen började det helt plötsligt snöa, och inte lite heller, flingorna var riktigt stora, varför hände inte detta lite tidigare!?


Stannade och handlade på Ica björnänge, blev ett paket mjölk, grillkorv
och spaggeti om det var nån som undrade. chokladfabriken ligger bredvid ica,
dom gör väldans god choklad, men dom har nog inte världens sexigaste skylt..


När jag kom närmare järpen kändes det som mitt i januari, skum känsla..

Igår var jag ledig så jag hookade upp med mackan olsson och hans polare fredrik, vi drog ut och åkte, blev ett åk i östra, bra snö första svängarna. Sen drog vi upp på toppen och åkte baksidan, det var svårt bra, snön hade drivit och lagt sig fint på vissa ställen, det blev några schyssta bilder som ni kan se på mackans blog:
http://marcusfoto.com/blogg/
Kommer även upp lite bilder här senare!

/Fredda

ride the cow

I helgen drar jag(Fredrik), Rasmus Ekman och Lotten Rapp upp till hemavan, vi ska köra friåkningstävlingen Ride the cow. Vi bilar upp på fredag och tävlingen körs lördag-söndag. Förhoppningsvis kommer jag kunna uppdatera bloggen däruppifrån med bilder och video, annars får ni ett inlägg när jag kommer hem. Är taggad och det känns som det kommer bli sjukt skoj. Om ni undrar varför tävlingen heter som den gör så ere för att stället den körs på heter kobåset;)

http://ridethecow.se/


Stay wicked!
/Fredda

Kungen af skutan

I helgen avgjordes tävlingen kungen af skutan, ett antal lag tävlade om att samla poäng på massa uppdrag, typ vattenplana switch, dricka öl, skvätta snö på liftkön mm. Allt filmades och bidragen kan ni kolla på här:
http://frankerhauser.blogspot.com/2010/04/kung-af-skutan_13.html
Hoppas dom kör tävlingen nästa år och att LoveWicked får ha med ett lag. Kan mkt väl va våran grej.

Påsk edit!

Nu kommer äntligen den efterfrågade påsk editen från bydaln, koppla in hd-teven och kör!


LoveWicked påsk edit from LoveWicked on Vimeo.


World's highest bungy jump

Hallå! Har nu tagit tag i att lägga in alla bilderna från Macau och världens högsta bungy jump. Det var Rasmus som kom med idén strax innan Baliresan, hade kollat upp det eftersom vi ända skulle till Hong Kong och Macau låg bara en timme där ifrån. Ingen av oss hade hoppat tidigare och vi hade alla samma tanke: Ska vi göra det så ska vi köra det största! Alla 3 hoppade, Benjamin först, sen Rasmus och sist jag. Här kommer lite bildbevis! Dock var det bara jag som köpte bilderna därifrån, och man kunde bara köpa bildset per person. Rasmus och Benjamin blev för snål :)
Sjukaste känsla jag varit med om. 233 m över marken, 5-6 sekunders fritt fall innan linan börjar sträckas. Hela kalaset gick på ca 1500 kr. Om man vill köpa bilder, fotoram och film kostar det 600 spänn, bara bilderna eller bara filmen ca 250 spänn. Enligt oss helt klart värt pengarna iaf, ett minne för livet! Nu när det värsta är gjort, vad återstår? Fallskärmshopp?
/Andreas
Do you have what it takes?

Bali

Hallå!
Jag Andreas och Rasmus har nu kommit hem från vår resa till Bali. Det blev inte så mycket uppdaterat därifrån, bara ett inlägg på en månad.  Tänkte därför skriva en liten sammanfattning från resan nu.
Som ni säkert alla har förstått åkte vi ner till Bali för att lära oss surfa, och träffa skönt folk. Och så här efter att kommit hem till verkligheten är jag inte besviken.
Surfingen var bra på kuta-beach men sjuk ute på ön Lombok, där vi höll till på ett ställe som heter Insight. Där det förövrigt finns en svensk surfskola i närheten.
För att hitta dem bästa ställena att surfa på är det lättast att ta kontakt med local'sen, och hänga med dem ut. Dem är väldigt hjälpsamma och trevliga, men man bör vara på sin vakt då dem vill få ut så mycket pengar som möjligt ur turisterna.
Hur som helst, anledningen att Insight på Lombok var så mycket bättre än Kute-beach är att vågorna är mycket långsammare och inte lika våldsamma. Ju långsammare dem är desto lättare blir det att komma med och mindre risk för skador på dig och brädan. Ett tips är att inte surfa i lågvatten då det är väldigt lätt att knäcka brädan.
Tänkte dra lite priser, om det är någon som är intresserad att åka till Bali.
Sammanlagt kostade våra biljetter ca 9000 kr från ÖSD-Bali, och den resan tog ungefär 20 timmar. Sen kostar det även 25 US-dollar att ta sig in i landet, och 150 000 Rupier att ta sig ut. Viktigt att man har tagit ut det innan men kommer dit, går att betala med US-dollar eller Rupier.
Priset på att hyra surfbräda varierar väldigt mycket beroende på vart man hyr den. på stranden för 2 timmar kostar kanske 25 000-30 000 rupier, men då får man pruta som fan. Medan men kan hyra en hel dag upp i någon gränd för 40 rupiher, går även att få bättre pris om man hyr dem under en längre tid.
Om man knäcker en bräda ska men betala max 600 000 rupier.
Hotell varierar också ganska kraftigt beroende på om man ska ha fläkt eller AC. Ett rum med AC får du för 200 000 rupier, och fläkt för 150 000.
En lunch kan man käka från 5000 rupier  till ja hur mycket som helst, men ett vanligt pris är väll 40 000 rupier. Dock blir du dålig i magen av nästan all västerlänsk mat där nere.
Som avslutning kan jag säga att surfing är mycket svårare än man tror, men sjukt grym sport. Där man kan sitta och vänta på en perfekt våg i evigheter för att åka 30 sekunder, men det är värt det för den känslan som man får när man åker. Och jag vet att jag kommer att fortsätta med Surfing!!
Ps skulle ha skrivit lite om världens högsta bungyjump, och dykning men det kommer sen med lite bilder. Ds
Benjamin
.
Rasmus och Adde Skimboardar
Jag surfar, kuta-beach
Macau, Kinas Las Vegas.
Addde skimboardar i kuta.
Träffade Georg där nere med, som vanligt hängde han lös!

en solig dag på gården

När min förskylning aldrig vill släppa så tog jag tag i mig själv och pappsen och gick en promenad. När vi väl var tillbaka så hittar vi några grabbar som byggt upp ett cykelhopp precis utanför husen. jag sprang in och hämtade kameran för att jag kanske skulle få någon nice bild, de blev sådär halv bra !
Men grabbarna kan ju iaf !




rock wicked / lise

The Boys Are Back In Town!

Innan ni bläddrar längre ner vill jag be er starta låten The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy för att bäst känna av vilken stämning vi var i :) I helgen tog vi över Bydalen! Återbesöket i Norqvist stuga var efterlängtat, den här helgen blev vi Alex Selander, Petter Lennartsson, Fredrik Nordqvist och Georg Montelius. Love Wicked handlar om att ha det roligt och det hade vi som *censur*!



Hela lördagen var det underbart väder, vissa tog läget i akt och tog väldigt lugnt medans andra nötte spins i de slaskiga hoppen :) jEEz!


Helgen fick två tummar upp av Georg! Bäst gillade han enligt rykten utgången på Bydalens värdshus där bandet spelade låten ni förhoppningsvis lyssnar på nu! Petter visade sina dolda talanger, bland annat dans!

 

 

Från helgen kommer det senare också en påsk-edit kanske med lite av det ovanför oss men även med lite av annat.  Fredrik bad mig också att lägga in den här bilden när han steker, "Inte konstigt jag har lätt att få brudar, fast de ju självklart bara en som gäller för mig!" stönade han vid den första anblicken av den. Om det var mamma eller Helena han syftade på framgick inte.



 

Det var ett lite urklipp från våran helg i backen! Men mkt annat skojj hände också, mer om det senare !

Yours truly, Bäckenbenet!

 


vinnare av fototävlingen mars

Månadens bild presenteras av

http://maxeffekt.se/


Vinnarbilden:

Grattis Erik Åhman!

Bildbeskrivning: Vännäs Bigjump 2010! X-games silvermedaljören Daniel Bodin visar hur det går till att lägga en 200kg tung snöskoter uppochner 10m ovanför marken.



Den här månaden fick vi in riktigt mycket bilder, kan bero på att vi hypade tävlingen mer med mailutskick, länkar och så skrev vi på freeride forumet. Här har ni några av bidragen:



En annan frän bild av Erik Åhman


Andreas Comninos panorama från Lake Louise


Snygg bild av Marcus Olsson från Bad Gastein


En av få brädbilder av Emanuel Johansson      Duffy på längdskidor av Peter Lundbäck


Skön bild av Alexander Lindquist

Spana även in Martin Anderssons(mannen(pojken) bakom maxeffekt) blogg: http://blogg.maxeffekt.se/

Nu kan ni börja lägga in bilder för april månads tävling, hoppas på samma deltagande som i mars!

Stay wicked folks!