RSS Feed
Facebook
YouTube

Bali

Hallå!
Jag Andreas och Rasmus har nu kommit hem från vår resa till Bali. Det blev inte så mycket uppdaterat därifrån, bara ett inlägg på en månad.  Tänkte därför skriva en liten sammanfattning från resan nu.
Som ni säkert alla har förstått åkte vi ner till Bali för att lära oss surfa, och träffa skönt folk. Och så här efter att kommit hem till verkligheten är jag inte besviken.
Surfingen var bra på kuta-beach men sjuk ute på ön Lombok, där vi höll till på ett ställe som heter Insight. Där det förövrigt finns en svensk surfskola i närheten.
För att hitta dem bästa ställena att surfa på är det lättast att ta kontakt med local'sen, och hänga med dem ut. Dem är väldigt hjälpsamma och trevliga, men man bör vara på sin vakt då dem vill få ut så mycket pengar som möjligt ur turisterna.
Hur som helst, anledningen att Insight på Lombok var så mycket bättre än Kute-beach är att vågorna är mycket långsammare och inte lika våldsamma. Ju långsammare dem är desto lättare blir det att komma med och mindre risk för skador på dig och brädan. Ett tips är att inte surfa i lågvatten då det är väldigt lätt att knäcka brädan.
Tänkte dra lite priser, om det är någon som är intresserad att åka till Bali.
Sammanlagt kostade våra biljetter ca 9000 kr från ÖSD-Bali, och den resan tog ungefär 20 timmar. Sen kostar det även 25 US-dollar att ta sig in i landet, och 150 000 Rupier att ta sig ut. Viktigt att man har tagit ut det innan men kommer dit, går att betala med US-dollar eller Rupier.
Priset på att hyra surfbräda varierar väldigt mycket beroende på vart man hyr den. på stranden för 2 timmar kostar kanske 25 000-30 000 rupier, men då får man pruta som fan. Medan men kan hyra en hel dag upp i någon gränd för 40 rupiher, går även att få bättre pris om man hyr dem under en längre tid.
Om man knäcker en bräda ska men betala max 600 000 rupier.
Hotell varierar också ganska kraftigt beroende på om man ska ha fläkt eller AC. Ett rum med AC får du för 200 000 rupier, och fläkt för 150 000.
En lunch kan man käka från 5000 rupier  till ja hur mycket som helst, men ett vanligt pris är väll 40 000 rupier. Dock blir du dålig i magen av nästan all västerlänsk mat där nere.
Som avslutning kan jag säga att surfing är mycket svårare än man tror, men sjukt grym sport. Där man kan sitta och vänta på en perfekt våg i evigheter för att åka 30 sekunder, men det är värt det för den känslan som man får när man åker. Och jag vet att jag kommer att fortsätta med Surfing!!
Ps skulle ha skrivit lite om världens högsta bungyjump, och dykning men det kommer sen med lite bilder. Ds
Benjamin
.
Rasmus och Adde Skimboardar
Jag surfar, kuta-beach
Macau, Kinas Las Vegas.
Addde skimboardar i kuta.
Träffade Georg där nere med, som vanligt hängde han lös!

Kommentarer
Postat av: Fredda

snygg-georg!

2010-04-10 @ 22:37:05
Postat av: lise

hur mycket är rupier i svenska pengar då ? :)

2010-04-13 @ 08:01:45
Postat av: Adde

1 SEK är ca 1500 IDR :)

2010-04-15 @ 12:51:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback